Getuigenissen over onze aanpak

Deze mensen konden we ook helpen bij het realiseren van kwaliteitsverbetering en de optimalisatie van hun bedrijfsprocessen.

Winnewald Dejonckheere

Zaakvoerder AMNorman Consultancy

Op een bepaald moment hadden wij nood aan een onafhankelijke visie omtrent de implementatie van ISO9001 in een heel specifiek dossier. Hiervoor namen wij  Lieven onder de arm. Dit viel bijzonder goed mee, tot grote tevredenheid van onze klant en onze eigen medewerkers.

Door deze goede samenwerking en omwille van de specifieke competenties hebben wij Lieven dan ook wat later betrokken in onze interne en open opleidingsprogramma ‘s.

Klanten en medewerkers zijn steeds heel tevreden, en de samenwerking groeit dan ook uit tot een vaste referentie. De praktische en pragmatische aanpak, samen met de vele voorbeelden en de bereidheid tot interactie met de deelnemers maken Lieven een aanrader.

Twan Relouw

Hire Manager bij Neways Advanced Applications

Wij hebben Lieven ingeschakeld als trainer voor een opleiding FMEA, een methodiek om analyses uit te voeren en risico’s te analyseren op producten en productieprocessen. Verder heeft hij ook ondersteuning geboden bij het invoeren van FMEA binnen de organisatie.

Deze training is door de medewerkers heel goed onthaald omdat Lieven tijdens zijn praktijkgerichte training dicht bij de deelnemers staat. Hij is ook gemakkelijk toegankelijk voor vragen tijdens de opleiding.

Verder staat hij dicht bij de praktijk, een geeft hij de opleiding, met kennis van zaken, op een manier die de mensen aanspreekt. Zo gebruikt hij vele voorbeelden en laat hij de mensen tijdens de opleiding bezig zijn, via oefeningen en interactie, geen acht uur theoretische opleiding.

Patrick Machiels

Quality Assurance Manager Neways Cable & Wire Solutions B.V.

Lieven heeft bij ons een cursus interne auditor verzorgd. Wij waren op zoek naar een trainer die onze wensen kon vertalen in een op maat gemaakte cursus.  Het enthousiasmeren van medewerkers en het creëren van awareness waren voor ons heel belangrijk. Na een eerste contact kwam Lieven met een ontwerp van een cursus die reeds rekening hield met onze verwachtingen. Deze werd dan tijdens een voorbezoek volledig naar onze wensen aangepast. Zo was er één dag training voorzien, met reeds het voorbereiden van de audits. Tijdens een tweede dag konden de medewerkers onder toezicht van Lieven audits uitvoeren en kregen zij nadien de nodige feedback en raadgevingen.

Lieven heeft een aanpak om toch soms wat droge materie op een interessante manier te brengen en heeft ook heel wat interactie met de deelnemers. Dit had als resultaat dat alle deelnemers aan de training heel enthousiast waren zodat zij de gedane kennis in de organisatie reeds met overtuiging toepassen. 

Jean Pierre Delaere

Zaakvoerder Metaalconstructie Delaere

Wij hebben Lieven gecontacteerd voor het helpen opzetten van een systeem volgens ISO 9001. Daarbij waren wij vooral heel tevreden over de praktische aanpak van Lieven, waarbij een systeem werd opgezet dat gepast is voor onze organisatie. Hij zorgde voor de basis en de aanpak van het systeem zodat wij dit konden invoeren en blijven uitvoeren.

Wij waren dan ook heel tevreden als wij zonder problemen het certificaat kregen van ons certificatiebureau. Het resultaat van de samenwerking met Lieven werden zo bezegeld.  We zien ook intern dat er minder fouten worden gemaakt

Wij hebben Lieven dan ook verder ingeschakeld in onze organisatie zodat wij verder een extern zicht op ons systeem hebben. Hij helpt ons daarbij met het uitvoeren van interne audits, het rapporteren van onze doelstellingen en het uitvoeren van de nodige analyses en beoordelingen. Met blijvende resultaten bij de opvolgingsaudits.

Danny Lambrecht

Quality Manager bij Omco Metals

Lieven heeft bij ons het kwaliteitsmanagementsysteem, opgesteld volgens ISO/TS 16949, wat sinds jaren was gegroeid tot een bijna onoverzichtelijk kluwen van documenten, terug op orde gezet. Dit betekent dat hij het systeem een modernere look heeft gegeven en de documenten heeft vereenvoudigd.

Door zijn kennis van de ISO/TS 16949-norm, zijn kennis van de automobielsector en zijn vele ervaring kon hij ons systeem terug aanpassen aan de laatste eisen van de norm en het gebruiksvriendelijker maken. Hij is ook degene die ervoor heeft gezorgd dat de opmerkingen die onze externe auditor ons bij de laatste opvolgingsaudit heeft geschreven werden opgelost. Daarbij heeft hij ons ook geholpen om het systeem van Layered Process Audits op te zetten, een systematiek om onze processen nog van dichter op te volgen.  Ook voor het uitvoeren van interne audits gaan we bij Lieven te rade omdat hij door zijn grote kennis van de norm, de sector en de organisatie ons de nodige verbeteringen kan bijbrengen.

Geert De Meersman

Plant Manager Socaplast Houthulst

Als kleine organisatie is het niet altijd mogelijk om alle nodige kennis en capaciteit in huis te hebben om een systeem volledig tot in de puntjes te onderhouden.

Daarom hebben wij een tijd geleden Lieven gecontacteerd om ons te helpen in echte ISO-zaken binnen een systeem, zoals het uitvoeren van interne audits, het organiseren van een directiebeoordeling en het op punt houden van ons systeem.

Een aantal keer per jaar komt Lieven onze organisatie binnen en organiseert hij volledig zelfstandig de interne audits: hij bereidt deze voor, voert ze uit, rapporteert ze en vraagt ons de nodige acties wanneer niet conforme zaken worden gevonden. Verder waakt hij erover dat alle eisen van de ISO 9001-norm zijn ingevoerd en voert hij samen met ons de beoordeling door de directie uit, waarbij hij deze ook voorbereidt en helpt met het opstellen van het rapport. Dit zorgt er dan ook voor dat wij er bij alle externe audits zonder fouten kunnen doorkomen, en dat wij intern ook een voordeel ondervinden van ons systeem.

Marc Lauwers

SHE Manager & SHEQ Coordinator bij EVAL Europe NV

Wij hebben Lieven ingeschakeld in onze organisatie om interne audits uit te voeren, om de tijdsdruk voor onze interne medewerkers te beperken.  Lieven heeft ons dan ook geholpen om ons proceslandschap terug op een eenvoudige en praktische manier om te vormen en de juiste meetbare doelstellingen te formuleren.

Verder waren we bij EVAL Europe tevens gestart met een update oefening om onze ISO-systemen (ISO/TS 16949,ISO 9001 en ISO 14001) naar de laatste ontwikkelingen aan te passen. De jarenlange ervaring van Lieven met zowel de normen als de aanpak in andere organisaties brachten ook de nodige ervaring en een frisse externe blik op het systeem in de organisatie.

De aanpak die Lieven hanteert helpt ons als organisatie ook vooruit. Hij is niet de consultant die de organisatie binnenkomt en vertelt hoe het moet, maar hij helpt ons ook praktisch om zaken uit te werken en deze ons nadien eigen te maken.

Wil je nagaan of ik je kan helpen om je bedrijfsdoel te realiseren?

Maak een afspraak